A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt pályázatok a vállalkozások innovációs tevékenységét, valamint a hazai kutatási infrastruktúra nemzetközi versenyképességének erősítését célozza.

pályázati felhívás

A folyamatosan megnyíló pályázatok eddig összesen 71 milliárd forint uniós forrású finanszírozásról szólnak. A felhívások kivétel nélkül a vállalkozások értékteremtését, továbbá a hazai kutatások nemzetközi versenyképességének növelését és nem utolsó sorban az újító ötletek szellemi tulajdonvédelemének biztosítását tűzték ki célul.

Az „Iparjog” című felhíváson 1 milliárd forintos keretösszegig mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit gazdasági társaságok minimum 1 millió Ft és maximum 6 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek támogatása.

A pályázók szeptember 24-től nyújthatják be elképzeléseiket.