A Siemens megrendelést kapott az energiaátviteli hálózatot üzemeltető Amprion cégtől egy meddő teljesítményt kompenzáló rendszer szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére. A rendszer célja az energiaellátó hálózat stabilizálása Frankfurt közigazgatási területén.

frankfurti látkép

Kép: Thomas Wolf, CC BY-SA 3.0

Az energiatermelés változásaival kapcsolatos problémák kezelése során az Amprion így megbirkózik majd azokkal a kihívásokkal, amelyekkel az energiaátviteli hálózatnak az egyre növekvő számú megújuló energiaforrás következtében szembe kell néznie, hiszen ezek hatására ingadozó ütemben táplálódik energia a hálózatba. A hálózatüzemeltető az energiaátviteli hálózat dinamikus feszültség-stabilizálására fogja használni a meddő teljesítményt kompenzáló rendszert.

A megrendelt termék az SVC Plus, ez a legújabb generációs, statikus, meddő teljesítményt kompenzáló rendszer, amelyet a Siemens továbbfejlesztett többek között abból a célból, hogy minimálisra csökkentse a környezetre gyakorolt káros hatást, mint például a zajemissziót, valamint a lehető legkisebbre redukálja a rendszer méretét is.

A Siemens Kriftelben, a Frankfurt és Wiesbaden között található, a Rajna-Majna régióba tartozó településen fogja felszerelni a rendszert, amit egy már meglévő energiaelosztó rendszerbe fog beilleszteni. A megrendelés volumene körülbelül 25 millió euró, az ütemterv szerint a rendszer üzembe helyezése 2017 végén fog megtörténni.