A Siemens kapta a megrendelést, hogy a nyílt ciklusú Santo Domingo de los Olleros erőművet kombinált ciklusú létesítménnyé korszerűsítse. A kombinált ciklusú erőművé történő átalakítás körülbelül 100 megawattal fogja növelni a kimenő teljesítményt, a jobb hatásfok pedig 30 százalékkal csökkenti majd a megawatt-óránkénti szén-dioxid kibocsátást.

Santo Domingo de los Olleros hőerőmű

Kép: Andina

A magas hatásfokú kombinált ciklusú erőmű környezetbarát megoldást nyújt Lima növekvő energiaigényének kielégítésére, és az ütemterv szerint a kereskedelmi üzem 2018 elején kezdődik el. A Siemens lesz a felelős az erőmű korszerűsítését célzó teljes megoldás kulcsrakész szállításáért, ideértve a kombinált ciklusúra történő átalakítás tervezési, beszerzési és konstrukciós feladatait.

A fő leszállítandó berendezések között van egy SST-900 kisnyomású gőzturbina, egy SST-700 nagynyomású gőzturbina, egy SGen6-100A generátor, egy háromnyomású hőhasznosító gőzkazán és egy léghűtéses kondenzátor. A léghűtés lehetővé teszi, hogy az erőmű a jövőben sokkal kevesebb vizet használjon fel. A Santo Domingo de los Olleros nyílt ciklusú erőművet a Siemens 2013-ban helyezte üzembe.

Az erőmű egy SGT6-5000F gázturbinával van felszerelve és jelenleg 200 MW a beépített névleges összteljesítménye. A jövőben a gázturbinából származó hulladék hőt arra használják, hogy energiát termeljen a kiegészítő gőzturbina felhasználásával, így a kimenő teljesítmény 300 MW-ra fog nőni, a hatásfok pedig 55 százalék fölött lesz.